Geofencing beschermt apparatuur en data op de bouwwerf

In België zijn er jaarlijks ongeveer 3.000 diefstallen op bouwwerven en de laatste jaren zit dit aantal weer in de lift. De totale schade als gevolg hiervan loopt in de miljoenen.

Trefwoorden: #asset management, #bouwwerf, #diefstal, #Geofencing, #notebook, #Panasonic, #tablet

Lees verder

Nieuws

( Foto: Panasonic )

ENGINEERINGNET.BE - Nieuwe technieken, zoals Geofencing, helpen aannemers om de overlast van diefstallen te beperken. Dit is een locatiegebaseerde dienst waarbij software gebruik maakt van GPS, RFID, Wi-Fi of mobiele data.

Hiermee wordt een voorgeprogrammeerde actie in gang gezet wanneer een mobiel apparaat een virtuele grens verlaat die is ingesteld rond een geografische locatie. Het gebruik van GPS-technologie in robuuste mobiele apparatuur kan bouwbedrijven helpen om hun dure computers en hun gegevens effectief te traceren.

Deze mogelijkheden worden in toenemende mate gefaciliteerd door grote technologiebedrijven. Zo werkt Panasonic bijvoorbeeld samen met een aantal softwareapplicatiepartners (waaronder B2M, Absolute en NetMotion) om mobile computing asset management mogelijk te maken.

De applicaties van deze softwarepartners kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals het monitoren van de operationele gezondheid van het apparaat en het optimaliseren van de connectiviteit, maar ze hebben allemaal de mogelijkheid om het mobiele computerapparaat te traceren en te lokaliseren.

Als het apparaat wordt gestolen, is het zelfs mogelijk om de gegevens van het apparaat op afstand te wissen. Hiermee kan gevoelige informatie beschermd of om het apparaat onbruikbaar gemaakt worden.