Radar is de betere ultrasoon

VEGA heeft haar niveausensoren portfolio aangevuld met een nieuwe serie radarinstrumenten voor standaard meetapplicaties en prijsgevoelige toepassingen.

Trefwoorden: #radar, #radarinstrumenten, #sensoren, #ultrasoon, #VEGA

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Met de introductie van de VEGAPULS-sensoren op basis van 80 GHz begon enkele jaren geleden een nieuw tijdperk in de radarmeettechniek. Dankzij het precies focussen van het zendsignaal zijn meet- en stoorsignalen beter te scheiden waardoor de meting veel betrouwbaarder en eenvoudiger wordt. Veel meetapplicaties die tot dan toe onoplosbaar waren, konden daarmee voortaan wél worden gerealiseerd.

Nu breidde VEGA haar portfolio aan radarsensoren uit met een nieuwe compacte serie instrumenten. Deze serie is ook geschikt voor prijsgevoeligere toepassingen, zoals in de water- en afvalwaterbranche of in hulpcircuits van de procesautomatisering. Hiertoe ontwikkelde VEGA een nieuwe radarmicrochip, die zich onderscheidt door zijn zeer klein formaat en geringe energie-behoefte. Daarmee is een zeer compacte radarsensor ontstaan.

Robuust, resistent en weerbestendig
De nieuwe serie VEGAPULS-instrumenten is geschikt voor vloeistoffen en stortgoederen. De sensoren zijn er zowel in compacte uitvoering met plaats voor de kabelaansluiting als met vaste kabelaansluiting (IP68). De radarsensoren leveren betrouwbare meetwaarden onafhankelijk van externe omstandigheden als temperatuurschommelingen of verontreinigingen. Als directe uitgangssignalen zijn naar keuze 4…20 mA, HART, SDI-12 of Modbus ter beschikking.

De VEGAPULS-serie instrumenten wordt aangevuld met de in optie leverbare VEGAMET-meetversterkers. Die zijn uitgerust met een groot grafisch display waarop alle meetwaarden zichtbaar kunnen worden gemaakt. Ook deze serie instrumenten is speciaal gericht op de specifieke eisen in de water- en afvalwaterbranche. Zij maken een eenvoudige implementatie mogelijk van pompbesturingen, flowmetingen in open goten en overvulbeveiligingen conform WHG/VLAREM. Ter bescherming tegen weersinvloeden hebben de meetversterkers een weerbestendige veldbehuizing.

Zeer eenvoudige inbedrijfstelling dankzij draadloze bediening
Zowel de sensoren als de meetversterkers kunnen comfortabel via blue-tooth op de smartphone of tablet worden ingesteld. In zware omstandigheden of in Ex-zones vergemakkelijkt dat de parametrering, weergave en diagnose aanzienlijk. Dankzij de robuustheid, de eenvoudige bediening en niet in het minst de prijs, vormt de nieuwe serie VEGAPULS-radarinstrumenten een echt alternatief voor de nog vaak toegepaste ultrasoonmeettechniek.


www.vega.com