NannyML slaat brug tussen AI en business met 1 miljoen euro vers kapitaal

NannyML heeft een investeringsronde van 1,06 miljoen euro afgerond en wil de brug slaan tussen AI en business en voorkomen dat AI foute beslissingen maakt door nauwgezette monitoring.

Trefwoorden: #AI, #ICT, #monitoring, #NannyML, #Start it @KBC

Lees verder

Techniek

( Foto: NannyML )

ENGINEERINGNET.BE - Naarmate meer bedrijfsprocessen met AI worden verrijkt of worden geautomatiseerd, verliezen besluitvormers uit het oog hoe deze beslissingen worden genomen binnen hun afdeling.

NannyML helpt besluitvormers door de beslissingen die AI-systemen nemen te monitoren en te verklaren. Bovendien is het bijzonder verrijkend om te zien hoe deze beslissingen veranderen met de tijd en welke impact deze veranderingen hebben op de business.

Bij hun pre-seed kapitaalronde haalde de tech start-up 1.06 miljoen euro op. De ronde werd geleid door Volta Ventures, gevolgd door Lunar Ventures en met medewerking van Stijn Christiaens (CTO en mede-oprichter van Collibra), Jonathan Cornelissen (mede-oprichter van Datacamp), Lieven Danneels (CEO van Televic), Willy Baptist, en Anthony Brenninkmeijer.

Het inzicht dat de wereld verandert, data verandert en dat AI hierdoor foute beslissingen kan nemen, maakte duidelijk dat er een bedrijf moest komen om dit te detecteren. De missie van het bedrijf is om AI te monitoren zodat het altijd waarde blijft toevoegen.

Om hun business te ontwikkelen, kon de start-up rekenen op de ondersteuning van start-up accelerator Start it @KBC.


ACHTERGROND
De oprichters van NannyML kennen elkaar al meer dan vijf jaar. De Amerikaanse Hakim (foto rechts) en de Poolse Wojciech (foto midden) leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan de KU Leuven. Tijdens een AI hackathon in Brussel ontmoetten ze de 3de oprichter, de Belg Wiljan.