EnergyVille officieel partner Living Tomorrow

Living Tomorrow trok eerder al 30 innovatieve bedrijven en organisaties aan om samen een innovatievisie op 2030 te realiseren over onder meer smart mobility, smart health en smart industry.

Trefwoorden: #ABB, #Baloise Insurance, #campus, #EnergyVille, #Fluvius, #gezondheid, #industrie, #KU Leuven, #Living Tomorrow, #Medtronic, #Mercedes-Benz, #Miele, #mobiliteit, #OneSpan, #Schüco, #UGent, #Vilvoorde, #Xella

Lees verder

Techniek

( Foto: EnergyVille )

ENGINEERINGNET.BE - Met onder meer Schüco, OneSpan, UGent, Medtronic, Baloise Insurance, Xella, Mercedes-Benz, Fluvius, ABB, Miele en nu ook EnergyVille zal Living Tomorrow diverse proof of concepts uittesten bij het publiek.

Living Tomorrow wil de drempel naar innovatie verlagen en mee helpen in kaart te brengen. Frank Beliën, chairman en founder van Living Tomorrow: “Open innovatie en ecosystemen rond innovatie zijn dé toekomst. Zeker als we starten met de realisatie van de nieuwe innovatiecampus, waarvan de werken dit najaar beginnen."

"Daar realiseren we met onze partners een uniek project waar toekomstige innovaties en het echte leven elkaar ontmoeten. We beantwoorden hiermee aan een nijpende nood uit het bedrijfsleven, dat merken we aan het snelgroeiend aantal geïnteresseerde partijen."

Met meer dan 30 partners bundelt Living Tomorrow de krachten rond vijf thema’s: smart homes & services, smart mobility & logistics, smart health & care, smart buildings & infrastructure en smart cities & industry 4.0.

Ook EnergyVille en haar partners KU Leuven, VITO, imec en UHasselt sluiten aan als kennispartner en geven bovenstaande thema’s mee vorm.

“Of het nu over mobiliteit, huizen, industrie of logistiek gaat, alles is letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden door de behoefte aan energie en de fysieke verbinding met het net," aldus Thomas Polfliet, Business Developer Flexibility, Grid- & Market design bij EnergyVille/VITO.

"Door de innovaties in deze sectoren mee vorm te geven, werkt EnergyVille ook buiten de energiesector mee aan een koolstofvrije samenleving. Het partnerschap met Living Tomorrow is voor ons de logische stap om deze samenwerking in demonstratieprojecten verder te zetten."

De werf, en nadien ook de volledige innovatiecampus, in Vilvoorde fungeren als een uniek living lab. In 2022 opent de gloednieuwe campus zijn deuren met onder meer een hotel, een experience center en verschillende kantoren.