Proximus, SkeyDrone en DroneMatrix ontwikkelen drone-platform

Via dit platform kunnen drones ‘on demand’ missies uitvoeren voor zakelijke doeleinden: het zogenaamde '6th NeTWorK'. De partners zullen nu eerst commerciële en technische testen uitvoeren.

Trefwoorden: #5G, #drone, #drone-platform, #DroneMatrix, #Proximus, #regelgeving, #SkeyDrone

Lees verder

Techniek

( Foto: Proximus )

ENGINEERINGNET.BE - Bedrijven in België die het gebruik van drones in hun bedrijfsprocessen proberen te integreren, worden geconfronteerd met tal van obstakels: hoge expertise-vereisten, complexe regelgeving en zinvolle commerciële diensten zijn nog volop in ontwikkeling.

Ondanks deze drempels wegen de voordelen van het gebruik van drones (o.a. omwille van hun hogere efficiëntie) voor veel innovatieve bedrijven duidelijk positief door. Daarom besloten telecomoperator Proximus, droneluchtverkeersdienstverlener SkeyDrone en drone hard- en softwareontwikkelaar DroneMatrix de handen in elkaar te slaan om deze drempels weg te werken.

Ze werken aan de ontwikkeling van een geïntegreerd platform waarmee drones in een gecontroleerde en beveiligde omgeving over België kunnen vliegen voor specifieke missies (in overeenstemming met de Belgische en Europese regelgeving).

Proximus zal het project met zijn 4G- en 5G netwerken, systeemintegratie en data-analyse vakkennis ondersteunen. SkeyDrone, een dochteronderneming van luchtverkeersregulator skeyes, voegt zijn expertise en competenties toe op het gebied van luchtverkeersbeheer en de correcte naleving van de bestaande regels.

Het project met als naam: '6th NeTWorK', zal starten met een fase van technische ontwikkeling in 2021, naast de uitvoering van een uitgebreide marktstudie. Als de uitkomst positief is, zal een tweede fase de commercialisering van de verschillende B2B-droneservices omvatten, tegen het eind van 2021.