Vlaamse cleantech knowhow helpt Chinese economie bij verduurzaming

De focus van China om zijn steden en industrie duurzamer te maken, biedt kansen voor onze Vlaamse cleantechsector, die heel wat knowhow en innovatieve technologie herbergt.

Trefwoorden: #China, #cleantech, #Flanders Investment & Trade, #samenwerken, #Vlaamse Provincies

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Investment & Trade )

ENGINEERINGNET.BE - Voor deze bedrijven is internationaliseren niet steeds evident. Bovendien is ondernemen in China niet altijd vanzelfsprekend door de taal, de andere bedrijfs-, handels- en vertrouwenscultuur en nog heel wat andere te nemen hindernissen.

De vijf Vlaamse provincies, Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade bundelen verder hun krachten om expansie naar China toch mogelijk te maken. Wat startte als een EFRO-project (I²PCC, Interprovinciaal Internationaliseringsproject China Cleantech), krijgt nu een doorstart voor duurzame ondersteuning binnen een platform waarop cleantechbedrijven gratis een beroep kunnen doen.

De zes partnerregio’s zijn Shaanxi, Chongqing, Chengdu, Hebei, Guangdong en Zhejiang. In deze regio’s liggen er heel wat kansen voor de Vlaamse cleantechsector. Maar ook in andere regio’s is er nood aan oplossingen in cleantech.

Op www.cleantechroutechina.be staat heel wat informatie samengebundeld over de Chinese markt, opportuniteiten voor cleantechbedrijven, ervaringen en tips & tricks.

Er wordt niet enkel online informatie aangeboden, maar de cleantechbedrijven worden ook geholpen bij concrete opportuniteiten en matchmaking en kunnen ondersteuning in de verschillende regio’s in China krijgen.