Amadys heeft Infraconcepts overgenomen

Voor de versterking van haar positie in Nederland, neemt Amadys het Nederlandse bedrijf Infraconcepts over, een systeemleverancier van passieve glasvezel connectiviteit.

Trefwoorden: #Amadys, #breedband, #datacenters, #digitaal, #elektra, #energie, #Equistone Partners Europe, #gas, #glasvezel, #industrie, #Infraconcepts, #installateurs, #mobiel, #netwerkoperator, #rail, #telecom, #water

Lees verder

Techniek

( Foto: Amadys - Infraconcepts )

ENGINEERINGNET.BE - Amadys staat in de Benelux in voor de distributie van passieve uitrusting voor telecom-, water-, gas- en elektriciteitssector. Hun klanten zijn onder meer netwerkoperatoren, distributiebedrijven, waterbedrijven, gas- en elektriciteitsmaatschappijen, installateurs, steden en gemeenten.

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. De overname van Infraconcepts Netherlands kadert in de internationale groeiambitie van de Amadys groep en zal tevens haar positie in Nederland versterken.

Infraconcepts Netherlands zetelt met het hoofdkantoor in Breda. Het bedrijf is ruim twintig jaar een toonaangevende systeemleverancier van passieve glasvezel connectiviteit voor de telecomindustrie in Nederland.

Ze zijn actief in Nederland binnen de marktsegmenten telecom, energie, industrie, weg en waterbouw, rail, mobiel en datacenters. Daarbij levert het bedrijf een actieve en significante bijdrage aan de verglazing en de transitie naar een digitale breedband maatschappij.

De Amadys holding heeft vestigingen in België, Nederland en Denemarken. De groep realiseert een omzet van 180 miljoen euro en heeft 140 mensen in dienst.

Equistone Partners Europe is sinds 2019 aandeelhouder in Amadys. Equistone is een van de grootste Europese spelers voor investeringen in middelgrote bedrijven. Ze heeft een trackrecord van meer dan 40 jaar, met meer dan 400 afgeronde transacties. De organisatie investeert als strategische partner naast het managementteam.