GSK investeert 100 miljoen euro in vestiging in Rixensart

Met deze investering bevestigt GSK de ambitie om de activiteiten in België verder te blijven ontwikkelen. De onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten worden in Rixensart gecentraliseerd.

Trefwoorden: #GSK, #investering, #Rixensart, #vaccins

Lees verder

Techniek

( Foto: GSK )

ENGINEERINGNET.BE - De Rixensart-site van GSK, opgericht in 1958, is de historische bakermat van de vaccinatie-industrie in België.

Veel van de vaccins die momenteel op de markt worden gebracht, werden daar ontwikkeld en geproduceerd. Deze site herbergt de grootste onderzoeks- en ontwikkelingseenheid voor vaccins ter wereld. Er worden op de site ook vaccins geproduceerd.

Het 1.800-koppige R&D-team brengt een uitgebreide en unieke internationale expertise samen op het gebied van adjuvanten en bacteriële en virale infecties.

Met deze indrukwekkende investering kunnen alle klinische laboratoriumactiviteiten worden samengebracht in een modern gebouw. Concreet zullen de gloednieuwe laboratoria op deze site de "smart-labs" cultuur integreren om een grote flexibiliteit van dit “laboratorium van de toekomst” mogelijk te maken.

Niet alleen de oppervlakte, maar ook de apparatuur zal modulair zijn en zorgen voor innovatie op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

Tot slot zal een volledig geautomatiseerd systeem de klinische stalen, die in Rixensart aankomen, beheren tot en met de analyse en de codering van de resultaten.

Vanaf 1 januari 2021 zal deze site beheerd worden door Jamila Louahed, Vice President en Head of Global Research and Development bij GSK.