EmboCraft Medical wint eerste editie van Medical Solutions Accelerator

Onlangs werd de eerste editie van dit acceleratie­programma afgerond met een pitchmoment. Daarbij selecteerde de jury de meest beloftevolle start-up voor een vervolgtraject.

Trefwoorden: #EmboCraft Medical, #Medical Solutions Accelerator, #stent, #stentoplossing, #UAntwerpen, #UZA, #Verhaert

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Eind september startten 5 start-ups aan het Medical Solutions Accelerator programma, een initiatief van UAntwerpen, UZA en Verhaert om het Antwerpse ondernemersklimaat en het medische innovatielandschap te stimuleren.

Tijdens het jurymoment op 4 december presenteerde elk deelnemend team zijn innovatief idee aan de hand van een pitch. Een jury van experten in medische productontwikkeling, risicokapitaalverschaffer QBic en een externe risicokapitaalconsulent beoordeelde de pitchen van de start-ups.

Daarna koos ze een winnaar op basis van het disruptieve karakter van het product, plan van aanpak en competenties binnen het team. De start-up die het meest aan deze criteria voldoet, is EmboCraft Medical. Zij ontwikkelden een dynamische stentoplossing en winnen een vervolgtraject, aangereikt door de 3 partners van het acceleratieprogramma.