Tracering aardbeien Coöperatie Hoogstraten met visie en RFID

Coöperatie Hoogstraten hecht veel belang aan de traceerbaarheid van haar aardbeien doorheen de keten, maar met een 200-tal telers is dit proces logistiek gezien niet eenvoudig te realiseren.

Trefwoorden: #Aucxis, #Coöperatie Hoogstraten, #RFID, #tracering, #visietechnologie

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Daarom gingen ze op zoek naar een automatisch traceringsysteem dat de kartonnen punnets en trays met aardbeien linkt aan de pallet waarop ze zich bevinden. Ze kozen voor een oplossing waarbij de trays geïdentificeerd worden door middel van visietechnologie. De verdere opvolging en identificatie van de trays gebeurt door middel van passieve RFID-technologie.

De kartonnen punnets en trays worden voorzien van een unieke QR-code. Deze worden verzameld op een pallet die voorzien is van een RFID-label (pallet-ID) dat alle punnets en trays op deze pallet groepeert. Dit palletlabel wordt vervolgens samen met de QR-codes van de trays gescand in één van de twee scanpoorten van onze partner VistaLink. Hierdoor ontstaat er een koppeling tussen het palletlabel en de bijbehorende trays en punnets. Om de palletlabels automatisch te detecteren bij uitgifte van de trays naar de Hoogstraten-telers wordt gebruik gemaakt van de Aucxis ATLAS Forklift Track & Trace oplossing waardoor alles perfect gelokaliseerd en geïdentificeerd wordt.

Jaarlijks worden er op deze manier 7 miljoen trays foutloos getraceerd. Dankzij de automatisering van de logistieke flow ligt de verwerkingssnelheid een pak hoger, ervaren verladers en telers minder druk en kan Coöperatie Hoogstraten meer informatie verstrekken over de herkomst van de aardbeien.

Directeur Hans Vanderhallen: “Dankzij het koppelen van de QR-codes aan een RFID-tag ontstaat er een unieke link tussen de consument en de producent die de punnets met Hoogstraten® aardbeien gevuld heeft.”

Dit project is de eerste grote stap in het optimaliseren van ons traceringsproces,” voegt Operations Manager Jeroen Swolfs daar nog aan toe. “De QR-codes op de trays zullen in de toekomst ook gebruikt worden om de volle aardbeidozen te scannen. Zo hebben we gerichte informatie over welke aardbeien wanneer zijn geoogst en waar ze naartoe zijn gegaan."

Bekijk de casevideo:

of lees de casestudy voor meer details over dit unieke project.


Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 - 9190 Stekene
Tel. +32 (0)3 790 17 - info@aucxis.com - www.aucxis.com/rfidBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.