Lunch & Learn met Prof. Petra Rudolf

Een doctoraat volstaat niet ! Dat is het thema van een Lunch & Learn op 28 januari, die georganiseerd wordt door BeWiSe. Prof. Rudolf heeft het over academische loopbanen voor wetenschapster

Trefwoorden: #Belgian Women in Science, #Bewise, #Petra Rudolf

Lees verder

HR

( Foto: screenshot bewise.be )

ENGINEERINGNET.BE - Petra Rudolf is voorzitster van de European Physical Society en bekleedt sinds 2003 de leerstoel Experimental Solid State Physics aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Rudolf is lid van de Duitse Academie voor Wetenschap en Techniek, erelid van de Italiaanse en Nederlandse Fysica Societies, fellow van het Institute of Physics en fellow van de American Physical Society.

Voor haar werk aan moleculaire motoren ontving ze de Descartes-prijs 2007 van de Europese Commissie. In 2013 werd ze benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau door H.M. Koningin Beatrix van Nederland.

BeWiSe (Belgian Women in Science) ondersteunt de positie van vrouwen in de wetenschappen, zowel in openbare als privé-instellingen. Doel is ook de communicatie tussen vrouwen in de Belgische en Europese wetenschappelijke gemeenschappen te verbeteren.

Eerder, in december 2020, ging een eerste rondje in deze Lunch & Learn-reeks door met prof. Tatjana Parac-Vogt.


Klik hier om te registreren