VUB spin-off Numeca overgenomen door Cadence Design Systems

Het softwarebedrijf Cadence Design Systems neemt de VUB spin-off Numeca over. Numeca levert software waarmee product­ontwikke­laars de stromingsleer op hun ontwerpmodellen kunnen toepassen.

Trefwoorden: #Cadence Design Systems, #computational fluid dynamics, #Numeca, #spin-off, #stromingsleer

Lees verder

Techniek

( Foto: Numeca )

ENGINEERINGNET.BE - De VUB spin-off wordt beschouwd als een wereldwijd belangrijke speler op het gebied van deze zogenoemde computational fluid dynamics (CFD) software.

Numeca werd opgericht in 1992, onder impuls van professor Charles Hirsch als verantwoordelijke voor de vakgroep Stromingsmechnanica (VUB) en ontwikkelt software voor de toepassing van stromingsleer bij het ontwerpen van bijvoorbeeld vliegtuigen, auto’s of schepen. Deze technologieën zijn in gebruik bij industrieleiders zoals NASA, ArianeGroup, Honda en Ford.

De voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.


Over Cadence Design Systems
Het bedrijf maakt automatiseringssoftware voor elektronische ontwerpen, alsmede hardware voor het samenstellen van elektronische systemen.

Hun klanten zijn innovatieve bedrijven, die elektronische producten leveren, van chips tot systemen voor de meest dynamische markttoepassingen, waaronder hyperscale computing, 5G-communicatie, auto's, mobiel, lucht- en ruimtevaart, industrie en gezondheidszorg.