6 miljoen euro voor uitbreiding productiecapaciteit Bombardier Brugge

Bombardier Transportation lanceert een investerings- en aanwervingsplan om de productiecapaciteit van zijn Brugse fabriek te verhogen. Er zullen ook 180 extra werknemers aangenomen worden.

Trefwoorden: #Bombardier, #Brugge, #investering, #NMBS, #treinen, #werkplaats

Lees verder

Techniek

( Foto: Bombardier )

ENGINEERINGNET.BE - Het orderboek is dan ook goed gevuld. Eind december ontvingen ze nog een nieuwe bestelling voor 204 M7-rijtuigen voor NMBS, wat neerkomt op ongeveer 18 maanden werk voor de fabriek in Brugge.

Laurent Bouyer, President van Bombardier Transportation, Frankrijk en Benelux: “Ondanks de context van de coronaviruscrisis, is Bombardier vastbesloten om verder te gaan met een ambitieus plan voor de transformatie en duurzaamheid van de Brugge-site. Dit is een ongekende kans om onze productiefaciliteiten te moderniseren, dankzij digitale processen, cybertools en milieuvriendelijke oplossingen.”

Het investeringsplan Bombardier omvat onder andere de creatie van een nieuwe productielijn voor rijtuigen met 1 niveau en voor NMBS M7- rijtuigen, de aanschaffing van nieuwe, modernere en efficiëntere tools en de creatie van nieuwe werkplekken zoals een keuringstation voor de schilder afdeling en een specifieke werkplek voor de eindkeuring door de klant.

Daarnaast omvat het plan ook het aanwerven van minstens 180 extra werknemers om te voldoen aan de toegenomen productiebehoeften in termen van volume en vaardigheden.