Noosa, Rockestate en uWare Robotics bekroont met Innovative Starters Award

Elk jaar stimuleren de Innovation Starters Awards (ISA) van Innoviris game-changers en ondernemers die met hun strategische R&D projecten een meerwaarde in de Brusselse regio bieden.

Trefwoorden: #innovatie, #Innovative Starters Award, #Innoviris, #Noosa, #Rockestate, #uWare Robotics

Lees verder

nieuws

( Foto: Innoviris )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens deze 10de editie, georganiseerd door Innoviris, werden de gegeerde awards toegekend aan de meest innovatieve ondernemers in het Brussels Gewest: Noosa (duurzame textiel), Rockestate (data science) en uWare Robotics (onderwaterrobotica).

Brussels staatsecretaris Barbara Trachte: “Ik ben verheugd om te zien dat de bedrijfsmodellen van de 3 finalisten erg diverse gebieden met veel potentieel en kansen bestrijken zoals circulaire economie, onderwateronderzoek en het in kaart brengen van gebouwen."

Drie begeesterde ondernemers vallen in de prijzen door hun opmerkelijke projecten die een impact hebben op strategische sleuteldomeinen als digitale economie, ecologie en gezondheid van het Gewestelijk Innovatieplan.

Innovatie uit zich niet louter in een substantiële uitvinding, maar vaak in intelligente aanpassingen van een bestaand design aan nieuwe behoeften. Data science en ecologische impact spelen dit jaar hoofdrollen om effectieve valorisatie te realiseren, zo blijkt uit de besluiten van de jury.

De winnaars ontvangen elk 500.000 euro aan financiële steun om hun vernieuwend project te realiseren.


Over Innovative Starters Award ISA
Sinds de lancering van ISA in 2010, ondersteunt Innoviris met deze jaarlijkse awards ondernemers met excellente projecten waar OOI voor innovatieve vooruitgang van primair belang is.

Gemiddeld presenteert elke editie een 10-tal bedrijven hun strategische plannen in R&D en innovatie, waaruit 3 laureaten geselecteerd worden. Met hun kernexpertise en hoge innovatiepotentieel versterken deze ondernemingen en projecten Brussel als Europese hub voor innovatie.