Mobiliteitsbedrijf haalt 1 miljoen euro op voor elektrificatie wagenparken

MobilityPlus, een Gentse scale-up die slimme laadoplossingen biedt aan bedrijven en hun werknemers, heeft in een eerste kapitaalronde 1 miljoen euro opgehaald bij een groep investeerders.

Trefwoorden: #elektrische wagens, #laadpalen, #MobilityPlus

Lees verder

Techniek

( Foto: © MarbleMoon )

ENGINEERINGNET.BE - Het in 2016 opgerichte MobilityPlus biedt bedrijven een full-service dienstenpakket aan van slimme laadinfrastructuur voor elektrische wagens. Volledig merkonafhankelijk worden klanten geholpen slimme laadkeuzes te maken: van laadpassen tot de verhuur of verkoop van slimme laadpalen op hun bedrijfsterreinen en bij hun werknemers thuis.

Deze slimme laadinfrastructuur zorgt voor een optimaal beheer van het elektriciteitsverbruik waardoor klanten zo goedkoop mogelijk kunnen laden. Daarnaast maakt de eigen ‘Energy Controller’ je energieverbruik inzichtelijk en zorgt het voor gedetailleerde rapporteringen, een geautomatiseerde facturatie, kortom: een volledige A tot Z service.

Deze kapitaalinjectie zal worden ingezet om verder te groeien in België vanuit Gent, Brugge, Antwerpen, Brussel, Limburg en Luik en in het Groothertogdom Luxemburg en om de sprong naar Frankrijk en Nederland te maken.

In de groep financierders zitten Concentra, Luc Opdebeeck (ex-HP), Fritz Mertens (ex-Petercam) en Robert Decant (ex-ESAS).

Om op deze snelle groei in te spelen, heeft het bedrijf 10 vacatures in sales en technische ondersteuning.


ACHTERGROND
De klanten van MobilityPlus zijn zowel kmo’s als grote ondernemingen waarmee ze op lange termijn samenwerken, waaronder EY, Barco, Siemens, Umicore en Willemen Groep.