Verhaert en SpaceTec steunen start-ups in ruimtevaartindustrie

Verhaert Masters in Innovation en SpaceTec Partners winnen een contract van 1,2 miljoen euro voor onderzoek en innovatie met ruimtevaarttechnologie en aanbieden van mentoring aan start-ups.

Trefwoorden: #ruimtevaart, #SpaceTec Partners, #technologie, #Verhaert Masters in Innovation

Lees verder

Techniek

( Foto: cookelma - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Het contract heeft een potentiële waarde van 3,6 miljoen euro en implementeert het European Space Hackathons & Mentoring programma uit naam van de Europese Commissie.

Het bestaat uit een reeks van 2 hackathons in 2021 en nog eens 4 hackathons in de volgende 2 jaar na verlenging van het contract. Het is de eerste stap binnen het Competitive Space Start-ups for Innovation (CASSINI) initiatief van de Europese Commissie om het aantal start-ups te laten groeien dat innovatieve Europese ruimtevaarttechnologieën succesvol commercialiseert.

Elke hackathon vindt gelijktijdig plaats op tot wel 10 locaties. Om de hackathons en begeleiding te organiseren, rekenen Verhaert en SpaceTec op de steun van lokale organisatoren.

Het CASSINI-initiatief zal de slaagkansen vergroten van start-ups in de ruimtevaartindustrie dankzij technische en zakelijke ondersteuning. Aan de andere kant zal het hun groei en schaalvergroting versnellen door meer private investeerders aan te trekken.

CASSINI stroomlijnt bestaande en ondersteunt nieuwe initiatieven om innovatie en start-ups te ondersteunen. Als onderdeel van de Europese strategie voor KMO’s zal het een coherent, gestructureerd, gericht en schaalbaar overheidssteunmechanisme creëren op lange termijn.