Nieuwe Bosch waferfabriek weer stapje dichterbij

In de nieuwe halfgeleiderfabriek van Bosch in Dresden doorlopen siliciumwafers voor het eerst het volledig geautomatiseerde fabricageproces. Een belangrijke stap richting start productie.

Trefwoorden: #Bosch, #Dresden, #halfgeleider, #productiefaciliteit, #wafers

Lees verder

Techniek

( Foto: Bosch )

ENGINEERINGNET.BE - Bosch exploiteert al een halfgeleiderfabriek in Reutlingen bij Stuttgart. De nieuwe waferfabriek in Dresden is het antwoord op het stijgend aantal toepassingsgebieden voor halfgeleiders, evenals een hernieuwde aandacht voor Duitsland als hightechlocatie. Het bedrijf investeert ongeveer een miljard euro in de hoogtechnologische productiefaciliteit, die een van de meest geavanceerde waferfabrieken ter wereld zal zijn.

In januari 2021 werd gestart met het fabriceren van de eerste wafers in Dresden. Hiervan gaat het bedrijf vermogenshalfgeleiders maken voor gebruik in toepassingen zoals DC-DC-omvormers in elektrische en hybride voertuigen.

In de zes weken die nodig zijn om de wafers te produceren, doorlopen ze zo’n 250 afzonderlijke fabricagestappen die allemaal volledig geautomatiseerd zijn. Daarbij worden minuscule structuren met afmetingen van fracties van een micrometer op de wafers afgezet.

Deze microchipprototypes kunnen nu voor het eerst in elektronische componenten worden ingebouwd en getest. Deze maand wordt gestart met de eerste productieruns van uiterst complexe geïntegreerde circuits. Om van de wafers afgewerkte halfgeleiderchips te maken, ondergaan ze zo'n 700 bewerkingsstappen die meer dan tien weken in beslag nemen.

Bosch is van plan zijn waferfabriek in juni 2021 officieel te openen.


Lees hierover ook een interessant artikel dat eerder in Engineeringnet Magazine verschenen is