Leonardo da Vinci 3D Design Challenge gelanceerd

Voor deze challenge, geïnspireerd door de uitvindingen van Leonardo da Vinci, gaat Dassault Systèmes een samenwerking aan met de makers van de nieuwe animatiefilm ‘The Inventor’.

Trefwoorden: #3D Challenge, #Dassault Systèmes, #Leonardo Da Vinci, #The Inventor

Lees verder

nieuws

( Foto: screen YouTube - Dassault Systèmes )

ENGINEERINGNET.BE - De challenge nodigt mensen uit om hun 3D-vaardigheden te demonstreren door gebruik te maken van de 3D-applicaties van Dassault Systèmes. Die applicaties kunnen zij toepassen om een uitvinding digitaal te reconstrueren op basis van de werken (codices) van Leonardo da Vinci.

Er worden uiteindelijk vijf winnaars geselecteerd op basis van de mate waarin het 3D-model lijkt op de originele tekening, hoe goed het model de bewegingen weergeeft die Leonardo da Vinci in de bijbehorende schets heeft bedoeld en hoe gemakkelijk het model 3D-geprint kan worden.

Iedere winnaar ontvangt een 3D-geprinte versie van zijn model en krijgt een jaar lang toegang tot de xDesign-applicatie van Dassault Systèmes en de winnende ontwerpen zullen ook te zien zijn in de aankomende stop-motion animatiefilm ‘The Inventor' die het leven van Leonardo da Vinci volgt in een humoristisch en inventief verhaal voor het hele gezin.

De 3D Design Challenge wordt tot 15 april 2021 volledig online gehouden in de Open Codex Community.