GSK investeert tot 330 miljoen euro in Waverse vestiging

Farmaceutisch bedrijf GSK bestendigt zijn vertrouwen in België en kondigt nieuwe investeringen aan tot 330 miljoen euro voor twee projecten op de site in Waver.

Trefwoorden: #gevriesdroogde vaccins, #GSK, #investering, #technische ontwikkelingen, #Waver

Lees verder

Techniek

( Foto: GSK )

ENGINEERINGNET.BE - De aangekondigde investering zal worden gespreid over twee projecten. Het eerste betreft de oprichting van een nieuwe vriesdroogeenheid, waardoor de site in Waver een expertisecentrum wordt voor het vriesdrogen.

De site zal daardoor een belangrijke rol spelen in de productie van gevriesdroogde vaccins, zoals o.a het laatste GSK-vaccin dat op de Belgische markt werd gebracht, of andere toekomstige vaccins.

Het andere investeringsproject, verbonden aan het eerste, is gericht op technisch onderzoek en ontwikkeling, en zal bestaan uit de uitbreiding van een bestaand gebouw. Zo zullen de verschillende teams van deze afdeling worden samengebracht in één gebouw, wat een betere samenwerking mogelijk zal maken en tegelijkertijd de verankering van deze Belgische expertise verder zal versterken.

Momenteel voorziet het bedrijf geen bijkomende jobcreatie verbonden aan deze investeringen, maar dit zal wel bijdragen om jobs in België veilig te stellen.