Total België opent eerste tankstation met bio-CNG in Wallonië

Waalse minister van Klimaat, Energie en Mobiliteit Philippe Henry heeft dit tankstation, waar bio-CNG kan worden getankt, ingehuldigd. Total België wordt weer een stukje koolstofneutraler.

Trefwoorden: #Bio CNG, #brandstoffen, #CNG, #Total

Lees verder

Techniek

( Foto: Total )

ENGINEERINGNET.BE - Total in België zet de operationele uitrol van alternatieve motorbrandstoffen voort met de plechtige opening van een pomp met bio-CNG in Jambes.

De Total groep kondigde vorig jaar in mei aan tegen 2050 volledig koolstofneutraal te willen zijn en dit in lijn met de rest van de samenleving en voor al zijn activiteiten wereldwijd, van de productie tot het gebruik van de verkochte energieproducten door zijn klanten.

Bernadette Spinoy, algemeen directeur van Total Belgium: “Wij diversifiëren onze energiemix op een pragmatische en duurzame manier. We zijn ervan overtuigd dat een aanvullend aanbod van complementaire energieën aan de basis zal liggen van tal van samenwerkingsverbanden, waardecreatie en technologische vooruitgang. Aardgas maakt deel uit van de overgangsoplossingen naar een koolstofneutrale wereld.”

Henry: “Om tegemoet te komen aan de Waalse doelstellingen op het vlak van energie en klimaat is het belangrijk om te diversifiëren en de bevoorrading van de transportsector te vergroenen.”