Bouw van de nieuwe Living Tomorrow-innovatiecampus opgestart

Vlaams minister Hilde Crevits plaatste in een exoskelet het eerste raam van de futuristische toren van 15 verdiepingen en bijna 50 meter hoog. Deze campus moet innovatie aanwakkeren.

Trefwoorden: #exoskelet, #Hans Bonte, #Hilde Crevits, #innovatie, #living lab, #Living Tomorrow

Lees verder

Nieuws

( Foto: Living Tomorrow )

ENGINEERINGNET.BE - Met de ondersteuning van het zogenaamde exoskelet (dat haar armen, benen en rug ondersteunde) kon de minister zich lichter, sneller en beter bewegen bij het plaatsen van het eerste raam zonder spieren te overbelasten. Een mooie innovatie die bouwvakkers in de toekomst enorm zal ontlasten.

Hilde Crevits. “Living Tomorrow is een enorm belangrijk project voor Vlaanderen op het vlak van innovatie en ook educatie voor onze jeugd, onderwijsinstellingen, overheidsdiensten en personeel van onze Vlaamse steden en gemeenten. In de toekomst worden de digitalisering van onze steden en gemeenten richting ‘smart cities’ én techniek en STEM-onderwijs alleen nog maar belangrijker.”

Living Tomorrow CEO Joachim De Vos: “De fysieke, digitale en biologische wereld zullen vervagen en zowel een technologische als een economische en sociale disruptie teweegbrengen. We zijn dan ook enorm blij dat we intussen meer dan 50 bedrijven rondom ons verzameld hebben (van toonaangevende IT-partners tot mobiliteits- en gezondheidsspelers) die hier samen met ons op inzetten.”

Living Tomorrow wil samen met dit consortium dan ook de innovatiegolf boosten die het post-corona ziet opkomen. Daarnaast zal deze campus ook een antwoord bieden op vragen zoals: wat zullen deze innovaties betekenen voor onze manier van wonen, leven en werken? Zullen we nog massaal reizen en naar kantoor gaan? Welke mogelijkheden brengen 5G, AI en IOT met zich mee? Hoe zullen slimme energienetwerken ons verbruik veranderen? Zullen we water- of stroomtekorten kennen?

Het gebouw zal zo CO2- en energievriendelijk mogelijk gemaakt worden. Via innovaties als CO2-neutraal beton en bakstenen, isolatie uit gerecycleerde matrassen, bouwmaterialen die zelf kunnen aangeven wanneer ze vervangen dienen te worden en die volledig kunnen gerecycleerd worden... Maar vooral ook door de vele verschillende functies die het 15 verdiepingen hoge gebouw zullen vervullen, als het eind volgend jaar open gaat.

De nieuwe campus, die een investering van 30 miljoen betekent, zal voor een groot stuk een levend lab worden waar naar verwachting meer dan 1 miljoen consumenten, bedrijven en overheden letterlijk de toekomst zullen binnenstappen.