Kübler Encoders met IO-Link interface

Encoderspecialist Kübler, in België en Luxemburg verdeeld door Turck Multiprox, heeft zijn gamma uitgebreid met meerdere IO-Link encoders, waaronder trekkoordencoders tot 42,5 m.

Trefwoorden: #encoder, #IO-Link, #Kübler, #Multiprox, #Turck

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Magnetische single- en multiturn encoders met IO-Link
Op basis van de compacte Sendix M36 met een behuizingsdiameter van 36 mm en verkrijgbaar met vaste-as of holle-as, breidt Kübler deze productfamilie uit met de IO-Link versie 1.1 conform IEC 61131-9.

De nieuwe IO-Link encoders van Kübler zijn onderverdeeld in twee profielen: het Smart Sensor Profile en het Kübler Standard Profile. Hieraan zijn diagnose-opties toegevoegd die ‘remote maintenance’ van de encoders mogelijk maken, evenals firmware-updates via IO-Link. Sendix M36 magnetische encoders zijn gebaseerd op het zogenaamde “Energy harvesting” principe.

Dit maakt ze bijzonder kostenefficiënt in vergelijking met optische encoders. De M36 encoders zijn door de bijzondere lagermontage volgens het Safety-Lock™ design uiterst bestand tegen schokken, trillingen en installatiefouten. Ze zijn leverbaar met een beschermingsgraad tot IP67 en hebben een temperatuurbereik van -40…+85 °C.

IO-Link trekkoordencoders tot 42,5 m meetlengte
Kübler combineert zijn nieuwe IO-Link encoders ook met zijn trekkoordmechanismen. Het portfolio van Kübler is onderverdeeld in 4 prestatieklassen. De Performance- en Compact-lijnen bevatten de nieuwe trekkoordencoders met IO-Link.

Het meetbereik loopt van 0,3 m tot 42,5 m en biedt praktische oplossingen zoals vaste en verwisselbare montage van de encoders op het trekdraadmechanisme, evenals verschillende kabeltypes en kabelbevestigingen. Daarnaast zijn de trekkoordencoders met IO-Link ook uitgerust met soft-eindschakelaars voor positie en snelheid.

Klik hier voor meer informatie over de encoders van Kübler


Klik hier voor informatie over lineaire meetsystemen

Klik hier voor informatie over het IO-Link gamma van Kübler

Meer informatie:
Turck Multiprox nv
Lion d'Orweg 12 - 9300 Aalst
Tel. +32 (0)53 766 566 - Fax +32 (0)53 78 39 77
mail@multiprox.be - www.multiprox.be

 Lees méér over: MultiproxBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.