James Dyson zoekt opnieuw innovatieve uitvindingen

Vanaf nu kan er ingeschreven worden voor de James Dyson Award 2021. De opdracht is een innovatief ontwerp in te dienen dat een probleem oplost. Inschrijven kan tot eind juni.

Trefwoorden: #innovatie, #James Dyson Award, #uitvinding

Lees verder

Nieuws

( Foto: James Dyson Award )

ENGINEERINGNET.BE - Al sinds 2005 daagt de James Dyson Award inventieve en ondernemende studenten en pas afgestudeerden van een engineering- en design opleiding uit om 'Iets te ontwerpen dat een probleem oplost'.

Vorige winnaars hebben oplossingen gevonden voor de opwekking van hernieuwbare energie, nieuwe vormen van duurzame kunststoffen en medische en kankerscreenings. James Dyson kiest persoonlijk de twee wereldwijde winnaars; ze ontvangen essentiële financiering en wereldwijde erkenning, de belangrijkste eerste stappen om hun ideeën om te zetten in de praktijk.

Vorig jaar was er een recordaantal inzendingen voor de Award en werd de nieuwe Duurzaamheidsprijs voor het eerst uitgereikt: AuREUS, uitgevonden door Carvey Ehren Maigue uit de Filippijnen.

In 2021 zijn er nog steeds twee wereldwijde prijzen van 33.000 euro: de Internationale Duurzaamheidswinnaar en de Internationale winnaar. Elk deelnemend land zal eerst een nationale winnaar (2.200 euro) en twee nationale runners-up toekennen. Degenen die een nationale onderscheiding winnen, gaan door naar de internationale beoordeling.


Klik hier voor meer informatie en deelname