io-key, de sleutel tot de industriële IoT

De io-key maakt een snelle en eenvoudige overdracht van sensorgegevens rechtstreeks naar de cloud mogelijk, zelfs zonder controller en verbinding met een netwerk.

Trefwoorden: #ifm Electronic, #IIoT, #IO-key, #sensoren

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De integratie van sensoren in het Internet of Things (IoT) is van groot belang voor vele toepassingen, bijvoorbeeld voor de bewaking van machines.

Bij verafgelegen machineonderdelen die niet op het bedrijfsnetwerk zijn aangesloten, kan de io-key van ifm electronic de ideale sleutel tot het IoT zijn. De gebruiker kan de gegevens die naar de cloud worden verzonden via een web gebaseerd dashboard visualiseren en analyseren.

Met enkele muisklikken kunnen daar verschillende configuraties worden ingesteld. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om automatisch meldingen per e-mail of SMS te versturen wanneer de grenswaarden worden overschreden of niet worden bereikt. Ook kan een samenvattende weergave van de meetwaarden in de vorm van rapporten worden gegenereerd. Deze kunnen dan eenvoudig worden geëxporteerd.

Wanneer de meetwaarden van de sensoren niet in real time nodig zijn en een directe verbinding met de sturing moeilijk realiseerbaar is, dan is het zenden van de procesdata naar de cloud via de io-key de optimale oplossing. Hierdoor kunnen de verafgelegen machineonderdelen worden bewaakt en geëvalueerd.

Of het nu in een stoffige omgeving of in de openlucht is: io-key is dankzij de beschermingsklasse IP65 uitstekend gewapend voor een uitgebreid toepassingsdomein. Dankzij twee sensoraansluitingen kunnen tal van bewakingsscenario's worden gerealiseerd.

Daarvoor biedt ifm een groot aantal IO-Link-sensoren aan. Typische toepassingen zijn tankbewaking met KQ10-type niveausensoren, ventilatorbewaking met VVB-type vibratiesensoren of klepbewaking met de MVQ-klepsensor.


Klik hier voor meer informatie
Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.