Succesvolle online editie We Are Chemistry

23 toonaangevende sectorbedrijven namen deel en presenteerden zichzelf digitaal tijdens het jobevent We Are Chemistry, een initiatief van POM Antwerpen en essenscia vlaanderen.

Trefwoorden: #BASF, #Borealis, #Covestro, #essenscia vlaanderen, #Evonik, #Huntsman, #Imerys, #Indaver, #INEOS, #jobevent, #LANXESS, #Oleon, #POM Antwerpen, #Total, #Umicore, #We Are Chemistry

Lees verder

Nieuws

( Foto: We Are Chemistry )

ENGINEERINGNET.BE - We Are Chemistry geldt al jaren als hét jobevent voor bedrijven uit de chemie, kunststoffen en life sciences. De 9de editie pakte noodgedwongen uit met een digitale primeur waardoor We Are Chemistry voor het eerst volledig online plaatsvond.

Bijna 500 nieuwsgierige studenten en werkzoekenden maakten op 24 maart digitaal kennis met 23 bedrijven uit de sector, zowel Belgische bedrijven en kmo’s als internationale ondernemingen die stevig in België verankerd zijn.

Ook in economisch moeilijke tijden blijven chemie- en farmabedrijven op zoek naar talent uit alle studierichtingen. Dat gaat van techniektoppers tot digitale kraks, van ingenieurs tot labo-onderzoekers, van logistieke experten tot kunststofverwerkers.

Dat blijkt ook uit de resultaten van de meest recente jobbarometer die de tewerkstellingstrends in de sector in kaart brengt. Met bijna 1.000 openstaande vacatures blijft technisch en wetenschappelijk STEM-talent erg gegeerd, zowel voor productiefuncties als in onderzoek en ontwikkeling.

Kris Bosch, adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt essenscia vlaanderen: “Met meer dan 63.000 jobs groeit de tewerkstelling in de chemie- en farmasector in Vlaanderen al zes jaar op rij. In die periode zijn er bijna 4.000 jobs bijgekomen."

"Ondanks de coronacrisis blijven chemie- en farmabedrijven divers talent aanwerven voor uiteenlopende functies in labo, productie, verkoop of logistiek. Voor veel van die vacatures is geen specifieke werkervaring vereist wat goed nieuws is voor laatstejaarsstudenten en pas afgestudeerden. Meer dan ooit is de chemie en life sciences een sector die werkzekerheid en toekomstkansen biedt.”

Tijdens We Are Chemistry konden werkzoekenden kennismaken met bedrijven via speedpresentaties, een netwerkingroulette voor snelle matching, een joblounge met live chat en virtuele beursstanden om deelnemende ondernemingen beter te leren kennen.


Deelnemende bedrijven:
3M, Apeiron, Agfa-Gevaert, BASF, Bayer Agriculture, Borealis, Covestro, DuPont, EuroChem, Evonik, ExxonMobil, Huntsman, Imerys, Indaver, INEOS, Janssen Pharmaceutica, LANXESS, Nippon Shokubai, Oiltanking, Oleon, Total, Umicore en VOPAK.