BASF investeert 25 miljoen euro in nieuw Antwerps Excellence Center

Deze investering moet de productontwikkeling van superabsorberende polymeren versterken. Digitalisering zal voor een verhoogde product­perfor­mantie en snellere door­stroming naar de markt zorgen.

Trefwoorden: #BASF, #chemie, #superabsorberende polymeren

Lees verder

Techniek

( Foto: BASF )

ENGINEERINGNET.BE - BASF verstevigt haar innovatie­vermogen op het vlak van superabsorberende polymeren (SAP) door de bouw van een state-of-the-art SAP Excellence Center op de Antwerpse Verbundsite. Het chemiebedrijf onderstreept met deze investering het belang van de hygiëne-industrie voor haar acryl-waardeketen.

De nieuwe pilootinstallatie wordt uitgerust met dataverwerkingssystemen en sensortechnologie, die zorgen voor hogere productperformantie en versnelling van de opschaling in de productie-installaties.

Na de invoering van toegepaste robotica voor productanalyse in de ontwikkelingslabo’s, is dit de volgende stap in hun digitalisatietraject voor de superabsorberende polymeerbusiness. De nabijheid van deze SAP productie-installatie op de site van Antwerpen verkort bovendien de tijd om het product op de markt te brengen.

De pilootplant zou begin 2023 operationeel moeten zijn.