Less2care bewaakt hygiëne met RFID-technologie

Voor de bediening van hun toestel dat afval van zorginstellingen verwerkt, zocht Less2care een oplossing die het gebruik van hun milieuvriendelijke, lek- en geurvrije zakken garandeert.

Trefwoorden: #Auxcis, #hygiëne, #Less2care, #NFC, #NFC-reader, #RFID, #vacuscan

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De oplossing van Less2care (die in Nederlandse, Duitse en Scandinavische rusthuizen ingezet wordt) valt uiteen in het gebruik van twee toestellen: de VacuSafe en de VacuSan.

De VacuSafe is een toestel waarmee het afval kamer per kamer verzameld wordt in speciaal daarvoor ontwikkelde zakken. Nadien worden de volle zakken tegen het vacumeerapparaat - de VacuSan - gehouden, die ze vacuüm zuigt om ze nadien op een hygiënische manier en zonder besmettingsgevaar te kunnen transporteren.

Less2care produceert jaarlijks enkele miljoenen van deze milieuvriendelijke, niet-gasdoorlatende zakken. Het is hun streefdoel dat enkel kwalitatieve zakken zonder microperforaties gebruikt worden op de VacuSan, dit om de goede werking van hun product te garanderen. Aucxis biedt hierin een oplossing door de VacuSans en de zakken respectievelijk uit te rusten met een RFID NFC-reader en RFID-tags.

Na een succesvolle proof of concept engageerde Aucxis zich om een single board NFC-reader te ontwikkelen. Dankzij NFC (Near Field Communication) kunnen er binnen een straal van 10 centimeter kleine hoeveelheden informatie uitgewisseld worden. Als er toch een ander type zak aan de VacuSan bevestigd wordt, zal de NFC-reader deze niet detecteren en wordt de zak bijgevolg niet vacuüm gezogen. Op deze manier garandeert Less2care dat het door hen verzamelde medisch afval op de correcte manier zonder lekkages of geurhinder verwerkt wordt.

Directeur Jop van Haaren toont zich heel tevreden over onze aanpak en het resultaat. “Aucxis is voor Less2care de best denkbare partner. Het project werd van begin tot einde volledig transparant en professioneel doorlopen. Hierdoor beschikken we nu over zeer betrouwbare technologie met een korte ROI.”

“Ook de prijs-kwaliteitsverhouding is meer dan goed,” vervolgt hij. “De knowhow binnen Aucxis heeft ons veel onnodige ontwikkelingen bespaard. Tot slot maken de korte lijnen dat het traject snel afgerond kan worden, waardoor onze klanten kunnen profiteren van onze interne kwaliteitsborging.”

De oplevering van de nieuwe reader is voorzien voor dit voorjaar; vanaf dan zal Aucxis een 100- tot 1.000-tal NFC-readers per jaar wegzetten bij Less2care.


Voor meer informatie:
Aucxis RFID Solutions
Zavelstraat 40 - 9190 Stekene
Tel. +32 (0)3 790 17 - info@aucxis.com - www.aucxis.com/rfidBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.