Uitbouw internationale provider van total connectivity oplossingen

Amadys, leading system integrator van end-to-end connectivity oplossingen, heeft Tecnolimit, systeemleverancier van volledig geïntegreerde POP-behuizingen en racks, overgenomen.

Trefwoorden: #Amadys, #datacenter, #energiesector, #infrastructuur, #POP-behuizingen, #provider, #racks, #Tecnolimit, #telecom, #total connectivity

Lees verder

Techniek

( Foto: Tecnolimit )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze overname zet Amadys een belangrijke strategische stap in haar ontwikkeling als internationale provider van total connectivity oplossingen.

De overname sluit perfect aan bij Amadys’ ambitieuze buy-and-build strategie binnen een sterk groeiende internationale telecom/FttX-markt.

Theo de Winter, algemeen directeur van Tecnolimit: “Door onze krachten met Amadys te bundelen kunnen we nog beter op de dynamische en internationaal sterk groeiende telecommarkt anticiperen en onze strategische groeiambities verder verwezenlijken.”

Jasper Bilsen, CSO bij Amadys: “Met de acquisitie van Tecnolimit verbreden we onze portfolio en versterken we onze positie als leading provider van total connectivity oplossingen."

Tecnolimit produceert volledig geïntegreerde POP-behuizingen en racks voor de telecom- en datacentermarkt. Vanuit haar productiefaciliteiten in Nederland en België produceert Tecnolimit end-to-end POP- en rack oplossingen voor uiteenlopende connectivity toepassingen.

Het portfolio van Tecnolimit omvat volledig ingerichte POP-behuizingen en racks in onder andere beton en aluminium voor de veilige en geconditioneerde opslag van telecomapparatuur.

Amadys is een leading system integrator van end-to-end connectivity oplossingen voor de telecom-, infra-, energie- en datacentermarkt. Amadys bestaat uit een twintigtal bedrijven en is momenteel actief in de Benelux, Duitsland en Denemarken.

Equistone Partners Europe is sinds 2019 aandeelhouder in Amadys. Equistone is een van de grootste Europese spelers voor investeringen in middelgrote bedrijven. Ze heeft een trackrecord van ruim 40 jaar, met meer dan 400 afgeronde transacties.

De organisatie investeert als strategische partner naast het managementteam.