Nieuwe joystickgreep met indrukwekkende functionaliteiten in kleine ruimtes

elobau heeft met de 321G een multifunctionele joystickgreep geïntroduceerd, waarmee bestuurders van machines hun werk efficiënter en comfortabeler kunnen uitvoeren.

Trefwoorden: #321G, #Elobau, #joystick, #joystickgreep

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Elobau )

ENGINEERINGNET.BE - De joystickgreep is onder meer geschikt voor de nauwkeurige en veilige bediening van voorlader- en hydraulische functies. Hij biedt fabrikanten van bijv. landbouw-, bouw- en speciaal machines een flexibele en compacte oplossing voor de beproefde J2-joystickbasis.

De 321G kan worden uitgerust met maximaal zes drukknoppen of, maximaal vier drukknoppen en een duimwiel. Met de joystickgreep kan de gebruiker dus meer functies bedienen dan normaliter mogelijk is. De ergonomische indeling van de componenten zorgt ervoor dat de bestuurder de functies gemakkelijk kan bereiken zonder enige moeite.

Alle geïntegreerde bedieningselementen in de handgreep kunnen vrij worden geconfigureerd en bieden de machinefabrikant dus een hoge mate van flexibiliteit. Voor ongebruikte functies zijn er blindplaatjes beschikbaar. Naast de nachtverlichting kan elobau de 321G optioneel worden uitgerust met functieverlichting voor afzonderlijke bedieningselementen. Wat de communicatie betreft, worden de uitgangssignalen analoog of via het CAN-bus-protocol (J1939/CANopen) doorgegeven.

Met afmetingen van 43 x 90 x 55 mm biedt de joystickgreep een hoog niveau van functionaliteit in een uiterst compact. Dankzij zijn responsieve werking is hij bijzonder geschikt voor toepassingen zoals de bediening van voorladers, waar vaak een nauwkeurige regeling vereist is.

Voor de zweefstand van de hydrauliek heeft de joystick zowel in de voorste als in de rechter eindstand arreteerpunten om de 321G in de betreffende stand vast te zetten. Andere settings zijn mogelijk en te selecteren in de online configurator. De greep van de joystick voldoet aan EU 167/2013 (moederverordening) en heeft beschermingsklasse IP5K4.

De compacte joystick J2 van elobau wordt al lang met succes gebruikt. Hij wordt van onderaf op de armleuning gemonteerd, is uiterst betrouwbaar o.a. door haar lange levensduur.


Klik hier voor meer informatie
Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.