Databeschermingsspecialist Cranium opent Luxemburgs kantoor

Het is na de hoofdzetel in België en kantoren in Nederland en de Verenigde Staten het vierde kantoor van het adviesbureau, waardoor Cranium marktleider databescherming in de Benelux wordt.

Trefwoorden: #Benelux, #Cranium, #databescherming, #DPO, #Luxemburg

Lees verder

Techniek

( Foto: Cranium )

ENGINEERINGNET.BE - Door verder uit te breiden naar Luxemburg profileert Cranium zich in de Benelux als marktleider op vlak van privacy-, security- en datamanagement. Het bedrijf richt zich op diverse doelgroepen waaronder financiële instellingen, gezondheidszorg, technologiebedrijven en telecom.

Cranium groeide sinds de oprichting in 2016 uit tot een team van 69 juristen en gespecialiseerde IT-profielen. Samen werkten ze aan ruim 1.000 projecten voor 596 internationale klanten vanuit kantoren in België, Nederland en de Verenigde Staten.

Het bedrijf focust zich in Luxemburg vooral op de financiële sector, gezondheidszorg, Life Science en farmaceutische industrie. Verder sluit Luxemburg als land waarin veel internationale bedrijven gevestigd zijn goed aan bij het internationale karakter van de databeschermingsspecialist.

“Lokale verankering is voor ons belangrijk”, aldus Tom Cooreman, die het Luxemburgse kantoor aanstuurt. “Ook krijgt de werkwijze van ons nieuwe kantoor een Luxemburgse toets, die past binnen de bedrijfscultuur van het Groothertogdom. Om dat te verzekeren, zullen we in Luxemburg snel inzetten op de aanwerving van nieuwe medewerkers. We hopen over drie jaar te groeien naar een kantoor met dertig medewerkers.”

Craniump-CEO Alex Van Cauwenbergh geeft aan dat het nieuwe kantoor ook voordelen biedt voor bestaande internationale klanten. “Zij kunnen hun Luxemburgse tak bij ons onderbrengen. Zo genieten ze van dezelfde ondersteuning die ook voor hun Nederlandse en Belgische zetels wordt geleverd. Op die manier willen we ons profileren als de beste GDPR-vertegenwoordiger voor internationale klanten op de Europese markt.”

In het kantoor te Eischen, vlak op de Belgisch-Luxemburgse grens, wordt Cooreman ondersteund door drie business managers die gespecialiseerd zijn in de financiële sector, gezondheidszorg en technologie.

Het hele team is Franstalig en heeft al ervaring opgedaan in Luxemburg, onder meer bij grote financiële instellingen. Zij zullen zich aanvankelijk focussen op DPO-diensten, DPO as a service, staffing, privacy en digital law (IP/IT), compliance en ISO 27K trajecten.