Onderzoek naar economische haalbaarheid van 3D-printen met staal

In het INSIDE Metal AM project onderzochten Sirris, CRM en BIL de technische en economische haalbaarheid van 3D-printen met staal. Hun bevindingen werden opgenomen in een white paper.

Trefwoorden: #3D, #additive manufacturing, #metaalprinten, #Sirris

Lees verder

nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Naast het begrijpen van de opportuniteiten voor herontwerp en het creëren van toegevoegde waarde, kwamen er ook economische en technologische vragen naar boven.

Denkt u dat 3D-printen met staal een innovatieve en efficiënte technologie kan zijn voor uw bedrijf? Overweegt u een investering in machines en apparatuur voor additive manufacturing (AM), of overweegt u verkennende stappen te zetten samen met een AM service provider? Deze vragen zijn vaak de start van een ontdekkingsreis naar het potentieel van AM.

Dit project beantwoordt niet alle bedrijf- en technologie-gerelateerde vragen die men mogelijks heeft over dit snel evoluerende onderwerp. Het behandelt echter wel een heel aantal belangrijke aandachtspunten en activiteiten die relevant zijn voor zowel huidige als toekomstige gebruikers van metaalprinten.

Drie verschillende technologieën werden binnen het project onderzocht: laser powder bed fusion (L-PBF), laser metal deposition (LMD) and wire arc additive manufacturing (WAAM). Op basis van de kennis die tijdens het project werd opgebouwd, werd een white paper voorbereid in een vraag-en-antwoord stijl.


(bron en foto: Sirris)

De white paper kan hier gratis gedownload worden


Dit project werd mogelijk gemaakt met de steun van Vlaio en het Strategisch Initiatief Materialen (SIM).