imec.istart Fund krijgt stevige kapitaalinjectie

Imec.istart groeit van 12,5 miljoen euro naar meer dan 30 miljoen euro. De maximale investering in elke technologische start-up gaat omhoog van 150.000 naar 250.000 euro.

Trefwoorden: #accelerator, #imec, #imec.istart, #start-ups

Lees verder

Nieuws

( Foto: imec )

ENGINEERINGNET.BE - Het imec.istart Fund werd in 2017 opgericht met een startkapitaal van 12,5 miljoen euro en een focus op starters die werken met digitale technologieën.

De Vlaamse regering en de private partners die mee aan de wieg stonden van het fonds (imec, ING, BNP Paribas Fortis, Telenet en Cronos Groep) voeren nu samen een kapitaalverhoging door tot 30.5 miljoen euro.

Naast de initiële focus van het fonds op digitale technologie zal er voortaan ook bijzondere aandacht gaan naar duurzaamheid en naar oplossingen met een hardwarecomponent. Om deze evolutie kracht bij te zetten trekt het fonds ook vier nieuwe partners aan die mee zullen zorgen voor de juiste omkadering: Verhaert, Nuhma, EFIN en Vlaamse EnergieHolding.

Dankzij de kapitaalverhoging kan de maximale investering in elke start-up omhoog. Nu ligt het plafond op 150.000 euro, voortaan zal het imec.istart Fund tot 250.000 euro in een start-up kunnen pompen.

Het imec.istart Fund krijgt niet alleen een forse kapitaalinjectie, het werd ook omgevormd tot een evergreen fonds. Dit betekent dat de opbrengsten uit eventuele exits niet meer noodzakelijk worden uitgekeerd, maar opnieuw kunnen worden geïnvesteerd in een nieuwe generatie start-ups.