Infineon zet auto ‘oren’ op

Infineon Technologies heeft samen met Reality AI een nieuw type rijhulpsysteem ontwikkeld, waardoor voertuigen voortaan ook kunnen ‘horen’.

Trefwoorden: #automobiel, #geluid, #Infineon, #Reality AI-software, #sensor

Lees verder

nieuws

( Foto: Infineon )

ENGINEERINGNET.BE - Camera's, radar of lidar zijn begrensd tot hun gezichtslijn. Met op machine learning gebaseerde algoritmen kan het nieuwe systeem een loeiende ambulance, politie- of brandweerwagen oppikken -zelfs landspecifieke sirenes van hulpverleningsvoertuigen- lang voor die in ‘beeld’ komt.

Met deze auditieve sensortechnologie worden ook andere toepassingen mogelijk, zoals het monitoren van de toestand van de weg, schadedetectie of zelfs voorspellend onderhoud.

Het nieuwe systeem is opgebouwd uit XENSIV MEMS-microfoons in combinatie met AURIX-microcontrollers (MCU) van Infineon en Reality AI's Automotive See-With-Sound (SWS) -systeem.

De auto-gekwalificeerde XENSIV MEMS-microfoon IM67D130A kreeg een hoger bedrijfstemperatuurbereik (-40°C tot +105°C) waardoor ook gebruiksscenario's voor zwaardere omgevingen mogelijk worden.

De lage vervorming (THD) en het hoge akoestische overbelastingspunt (130 dB SPL) zorgen ervoor dat de microfoon ook in lawaaierige omgevingen vervormingsvrije audiosignalen kan opvangen. Dat maakt een betrouwbare classificatie mogelijk, zelfs als het sirenegeluid verstopt zit in hoge achtergrond- of windruis.

De Reality AI-software maakt gebruik van de AURIX TC3x MCU-familie van Infineon om het audiosignaal te verwerken.

De schaalbare MCU-familie heeft één tot zes cores en tot 16 MB Flash met functionele veiligheid tot ASIL-D volgens de ISO26262 2018-norm en EVITA cyberveiligheid.


De demonstrator wordt gepresenteerd tijdens de Virtual Sensor Experience van Infineon