Consortium werkt aan 5G technologieplatform

Verhaert, Crescent/Option en DroneMatrix vormen een consortium om samen te werken aan een sub-6 GHz 5G Gateway platform, gekoppeld met een Edge AI module.

Trefwoorden: #5G, #AGV, #Cresent, #DroneMatrix, #Option, #robot, #Verhaert

Lees verder

Techniek

( Foto: Verhaert )

ENGINEERINGNET.BE - Dit technologieplatform maakt nieuwe innovaties mogelijk met een groot aantal sensoren, massieve data, lage netwerklatentie en hoge betrouwbaarheid met AI-data behandeling voor slimme autonome systemen zoals drones, AGVs en robots.

Naast de mogelijkheden aantonen van echte 5G autonome systemen, wil het consortium ook op technologisch vlak vernieuwingen doorvoeren. De technologie zal toelaten Artificiële Intelligentie (AI) gedistribueerd in te zetten tussen AI en cloud, om zo een optimalisatie van dataverbruik en real-time lokale beslissingen te realiseren.

Verhaert focust in eerste instantie op een volledig autonoom zelflerende Search & Collect Automated Guided Vehicle (AGV), voorzien van een robotgrijper en bestuurd met een Deep-VSLAM algoritme.

Dankzij de samenwerking zal Crescent/Option een 5G Gateway sneller kunnen commercialiseren. Daarnaast zal het de eerste prototypes kunnen testen in een opstelling van Automated Guided Vehicles (AGVs) bij Atlas Copco, waarbij het in een vrij kleine omgeving tussen de werknemers functioneert.

Doordat de AGVs uitgerust zijn met 5G, zal Crescent aantonen dat 4 camera's in real-time streamen en zo 360 graden zicht mogelijk maken, hetgeen de veiligheidstoepassingen enorm verbetert.

Dit project zal DroneMatrix in staat stellen zijn drones inzetbaar te maken voor 5G. Door de snellere reactietijden en het real-time streamen van videobeelden naar de commandocentrale, zal het remote besturen van drones enorm verbeteren.

Het consortium kijkt uit naar de complexe integratie van 5G en Edge AI waardoor er nieuwe toepassingen mogelijk worden en uitdagingen - in vergelijking met 4G -overwonnen kunnen worden.