Eerste alles-in-één vloeistofgekoelde modulaire datacenter gelanceerd

Het voorgefabriceerde modulaire datacenter van Schneider Electric, met nauwkeurige immersiekoeling op chassisniveau, zorgt voor hoogwaardige rekenkracht en beveiliging aan de edge.

Trefwoorden: #datacenter, #Iceotope, #Schneider Electric, #vloeistof gekoeld

Lees verder

Techniek

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe prefab alles-in-één datacentermodule maakt het mogelijk om de meest intensieve high performance computing (HPC) applicaties met grotere betrouwbaarheid te implementeren op locaties met lastige omstandigheden of in afgelegen omgevingen.

Deze marktprimeur zorgt ervoor dat real-time data aan de edge kunnen worden verwerkt voor meer efficiëntie en innovatiemogelijkheden. De module wordt ingericht door Avnet en is voorzien van Iceotope immersiekoeling op chassisniveau.

De alles-in-één-oplossing in een 20-inch ISO-standaardcontainer, biedt ruimte voor een standaard IT-belasting van 60 kW, met een IT-capaciteit tot 336 kW als een op maat gemaakte oplossing. Het systeem bevat verder een 80kW 3-fase UPS, volledige batterijback-up, brandbeveiliging, volledig geïntegreerde warmteafvoer en redundante koeling.

Dankzij Iceotope's vloeistofgekoelde chassisbehuizingen die zijn geïntegreerd in het vloeistofgekoelde reksysteem, wordt kritieke IT-apparatuur volledig geïsoleerd en ondergedompeld in een afgesloten behuizing die ongevoelig is voor stof, gassen en vochtigheid.