Krachtigste kwantumcomputer in Europa onthuld

Met 27 qubits is deze eerste IBM Quantum System One in het Duitse Ehningen bij Stuttgart momenteel het krachtigste kwantumsysteem in Europa.

Trefwoorden: #Duitsland, #Fraunhofer, #IBM, #IBM Quantum System One, #kwantumcomputer

Lees verder

research

( Foto: © IBM Research )

ENGINEERINGNET.BE - IBM en het Fraunhofer-Gesellschaft exploiteren de kwantumcomputer samen. Een hybride cloudarchitectuur zorgt voor een zeer snelle uitvoering van de kwantumprogramma’s.

Het systeem wordt beheerd volgens de Duitse wetgeving inzake gegevensbescherming: alle verwerkte project- en gebruikersgegevens blijven te allen tijde in Duitsland.

De deelstaat Baden-Württemberg steunt het initiatief met 40 miljoen euro tegen 2024. Het is er de bedoeling een kwantum ecosysteem uit te bouwen rond projecten van het Fraunhofer Competence Center Quantum Computing in samenwerking met universiteiten, niet-universitaire onderzoeksorganisaties en industriële partners.

Toegang tot de kwantumcomputer is mogelijk via het Fraunhofer Competence Network Quantum Computing. Bedrijven hebben een licentieovereenkomst met Fraunhofer nodig. De prijsopbouw is gebaseerd op een maandticket.