Reactie op onze FOCUS nieuwsbrief stoom

Een aandachtige lezer wees ons erop dat er in de ‘FOCUS nieuwsbrief Stoom’ iets te kort door de bocht gegaan werd bij de vergelijking tussen een waterpijp- en een vlampijpketel.

Trefwoorden: #Clayton, #Spirax Sarco, #stoom, #vlampijpketel, #waterpijpketel

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Er werd namelijk verteld dat de waterpijpketel niet geschikt zou zijn voor gebruikers met een sterk schommelend stoomprofiel en bijhorende piekvraag.

“Dat bepaalde type waterpijpketels mogelijks niet stabiel kunnen draaien op een wisselende belasting en hierdoor niet geschikt zijn voor het opvangen van piekdebieten, betekent niet dat dit vergelijk algemeen mag door getrokken worden naar de Clayton stoomgenerator.

Bovendien, uw stelling dat het concept van een vlampijpketel een beter antwoord biedt aan een dynamische stoomvraag, wordt op basis van bijgevoegd artikel (‘Avoidable loads on shell steam boiler systems’ van Dipl. Ing. Paul Koberlein, Bosch Industriekessel GmbH) waar men o.a. verwijst naar materiaal moeheid door constante veranderingen in temperatuur, dan weer tegensproken”, aldus Peter De Clerck, sales manager van Clayton.

Ook Davy Van Paemel, steam solutions expert bij Spirax Sarco wilde graag nog een toevoeging plaatsen: “Spirax-Sarco laat de engineeringnet lezers weten dat er naast de twee vermelde types stoomketels, geen vermelding werd gemaakt van spiraalketel, die door Spirax-Sarco niet onder waterpijpketels worden gecatalogeerd.

De vergelijking gemaakt in het artikel tussen vlampijp- en waterpijpketels geldt voor Spirax-Sarco niet voor spiraalstoomketels en mocht er door het artikel verwarring ontstaan zijn bij gebruikers van spiraalstoomketels dan willen we dat rechtzetten met deze toevoeging.”


Klik hier om de originele FOCUS nieuwsbrief stoom te lezen