Limburgse AI-specialist Kwarts haalt 1,2 miljoen euro op

Dit maakt de ommezwaai van consultancy naar productgericht bedrijf mogelijk, met onder meer hun AI-gedreven klantendataplatform. Hiervoor gaat het bedrijf nieuw datatalent werven.

Trefwoorden: #AI, #Belfius, #BlueHealth Innovation Fund, #Imec.istart, #klantendataplatform, #Kwarts, #life sciences, #Limburg, #LRM, #UHasselt, #VLAIO, #Volta Ventures

Lees verder

Techniek

( Foto: peshkov - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - A-Inside, het AI-gedreven customer dataplatform van Kwarts, helpt bedrijven om datastromen te centraliseren en te analyseren en zo de customer journey in kaart te brengen, voor met name de life sciences sector.

“Een groot voordeel is dat ons systeem geïntegreerd kan worden in een bestaand CRM-systeem”, aldus CEO Bart Van Proeyen. “We koppelen datastromen uit de bestaande CRM- en ERP-systemen samen met third party data aan ons platform."

"A-Inside analyseert de data en geeft suggesties over klantenbehoeftes. Dat gebeurt op een overzichtelijke, werkbare manier. We halen de silo’s tussen diverse diensten binnen een bedrijf weg. Op die manier brengt het platform de noden van klanten, zoals zorgverleners, in kaart en worden aanbevelingen gedaan om op die behoeftes in te spelen.”

De twee jeugdvrienden sloegen in 2020 de handen in elkaar om het platform uit te werken. De consultancy-rol van Kwarts verdween naar de achtergrond om het A-Inside-platform te ontwikkelen.

Kwarts haalde 1,2 miljoen euro op bij Volta Ventures, Imec.istart, BlueHealth Innovation Fund, LRM, Belfius en ervaren business angels Jean-Marie Vliegen, Wouter Reggers en Wim Van Cappellen.

“De combinatie van sectorervaring, de wetenschappelijke onderbouw alsook de co-create aanpak met klanten sterkt ons vertrouwen in een succesvolle go-to-market-strategie voor Kwarts”, zegt Koen De Waele, Venture Partner bij Volta Ventures.

Het A-Inside-platform werd binnen het kader van een VLAIO-project ontwikkeld, in samenwerking met UHasselt.

“We werken vooral met bedrijven binnen de farma en biotechnologie, zowel in binnen- en buitenland. Maar A-Inside is ook in andere sectoren te implementeren”, aldus Van Proeyen.

Kwarts heeft al opdrachten voltooid in Europa en Azië en heeft een handelsmissie naar de Verenigde Staten op de planning staan. Om aan die verwachte groei te kunnen voldoen, breidt het bedrijf verder uit.

“Met het huidige zevenkoppige team staan we zeer sterk op vlak van AI. We zoeken nu sterke profielen in software development en data science, bovenop commerciële profielen. Samen met hen willen we Kwarts verder doen groeien en meer bekendheid verwerven”, stelt CCO Ruben De Moor van Kwarts.