Sandvik neemt Amerikaans CAM-softwarebedrijf Cambrio over

Battery Ventures verkoopt Cambrio, dat een end-to-end portfolio heeft in CAD/CAM-software voor maakindustrie in automotive, transport, energie, medical en ruimtevaart, aan Sandvik.

Trefwoorden: #CadCam, #Cambrio, #Sandvik, #tools

Lees verder

Techniek

( Foto: screenshot cambrio.com )

ENGINEERINGNET.BE - Cambrio, met HQ in Ohio (VS), telt 375 medewerkers en maakte in 2020 een omzet van zo’n 58 miljoen euro.

De productportfolio omvat GibbsCAM voor CNC productiefrees-, draai- en freesdraaibewerkingen, Cimatron voor mallen en matrijzen, evenals SigmaNEST voor nesting in plaatbewerking. Het bedrijf zal ondergebracht worden in de Design & Planning Automation-divisie binnen Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

De overname past in Sandviks groeistrategie die wil verbreden en doorstoten in hightech sectoren “met speciale focus op industriële software dichtbij componentenproductie, industriële metrologie- en additieve productieoplossingen”, zegt Stefan Widing, President en CEO van Sandvik. Met Cambrio kan het bedrijf een breder klantenpropositie bieden.

Sandvik wil klanten softwareoplossingen kunnen bieden om de volledige waardeketen en workflows bij de productie van componenten te automatiseren, van ontwerp en planning tot voorbereiding, productie en verificatie. Computer Aided Manufacturing (CAM) speelt een cruciale rol in het digitale productieproces.

De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt. De deal kan naar verwachting in de tweede helft van 2021 worden afgerond.


ACHTERGROND
Technologie-investeerder Battery Ventures nam in november 2020 de Cimatron en GibbsCAM software business over van 3D Systems Corporation en bracht die met de nieuwe naam Cambrio onder bij Battery-dochter SigmaTEK Systems.