• 30/03/2012

Beleggers kopen High Tech Campus Eindhoven

Philips Electronics verkoopt het onroerend goed van High Tech Campus Eindhoven voor een bedrag van 425 miljoen euro.

Trefwoorden: #Eindhoven, #High Tech Campus, #Marcel Boekhoorn, #Philips

Lees verder

b2b

( Foto: High Tech Campus Eindhoven )

ENGINEERINGNET.NL -- Een flinke impuls voor Nederland als innovatieland. Met dat doel verwerft een consortium van beleggers onder leiding van Marcel Boekhoorn het onroerend goed en het management van High Tech Campus Eindhoven.

De transactie omvat, behalve 246.000 vierkante meter bebouwd gebied, ook 130.000 vierkante meter te ontwikkelen kantoor en R&D-faciliteiten.

Het consortium bestaat uit leden van de familie Boekhoorn, de directie en het management van Boekhoorn M&A B.V. en Chalet Group. Chalet Group verwerft de Campus Site Management (CSM) organisatie, die het dagelijkse beheer voert over High Tech Campus Eindhoven en dat zal blijven voeren. Chalet Group zal tevens het asset management van de Campus op zich nemen.

Boekhoorn: “Toen Philips het voornemen opvatte om de gebouwen en een deel van de infrastructuur van de Campus te verkopen, raakten we meteen enthousiast. De Campus huisvest excellente ondernemingen als Philips, NXP, IBM en een aantal gerenommeerde kennisinstituten. Deze mix van ondernemingen en kennisinstituten vormt een uniek ecosysteem waar meer dan achtduizend zeer hoog opgeleide mensen werken in een hoogkwalitatieve omgeving. Het was een once-in-a-lifetime kans om de acquisitie te doen. De aankoop is de logische stap binnen onze strategie om blijvend te investeren in innovatieve ondernemingen.”

High Tech Campus Eindhoven is opgezet volgens het principe van Open Innovatie, dat staat voor het delen van kennis, kunde en state-of-the-art faciliteiten.

Op de Campus werken duizenden technische specialisten samen op een oppervlakte van nog geen vierkante kilometer groot. Door kennisuitwisseling binnen een inspirerende en motiverende werkomgeving worden innovaties sneller gerealiseerd.

De Campus maakt deel uit van Toptechnologieregio Brainport, dat zichzelf omschrijft als ‘een broedplaats voor innovatie en de thuisbasis voor bedrijven, kennis- en researchinstellingen van wereldklasse’.

In juni 2011 werd de regio door het Intelligent Community Forum (ICF) uitgeroepen tot de ‘slimste regio ter wereld’. Het ICF is een internationale denktank op het gebied van economie en sociale ontwikkeling, die jaarlijks een ranglijst van slimme gemeenschappen maakt.

Over Brainport stelde ICF dat het ‘een voorbeeld is voor een nieuwe manier van denken over samenwerking en regionale ontwikkeling’.

Bert Pauli, gedeputeerde Economische Zaken en Bestuur van de Provincie Noord-Brabant: “Wij kijken er naar uit betrokken te blijven bij de toekomstige ontwikkelingen van High Tech Campus Eindhoven, in het belang van de economische groei en hoogwaardige werkgelegenheid in onze regio.”


(GL)