• 26/07/2012
  • |     BB

Autodesk lijft populaire Socialcam in

Leverancier van ontwerp- en entertainmentsoftware versnelt de adoptie van mobile, cloud en social technologies door overname van snel groeiende social video service.

Trefwoorden: #android, #app, #AUTODESK, #ict, #ios, #Socialcam, #video

Lees verder

Nieuws

( Foto: Autodesk )

ENGINEERINGNET – Autodesk heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van Socialcam, een populaire app en service voor het opnemen, bewerken en delen van mobiele social video’s die gelanceerd is in 2011. De overnameprijs bedraagt circa 60 miljoen dollar.

"Mobile computing, de cloud en social media veranderen en verbeteren de manier waarop mensen projecten ontwerpen, realiseren en creëren", aldus Samir Hanna, vice president van Autodesk Consumer Group. "Video is een ideaal medium voor zowel professionals als consumenten om hun ontwerpideeën te communiceren en te delen."

Socialcam is een smartphone-app en web service om video's vast te leggen, te bewerken en te delen. De app is een van de populairste mobiele video-apps in de iOS App Store en op de Android-markt, met meer dan 16 miljoen downloads sinds de lancering in 2011.

Autodesk stelt plannen te hebben om 'het gekochte platform te gebruiken om zijn technologie voor professionele film- en videomakers toegankelijk te maken voor een breder publiek'.

Michael Seibel, oprichter en CEO van Socialcam, is er gerust in: "Autodesk heeft zich bewezen in het verwerven en uitbreiden van snelgroeiende consumentenstartups, die onder hun vlag trouw kunnen blijven aan hun doelgroep en visie".