• 03/04/2012
  • |     BB

HZ-docenten bezoeken Apple, Facebook en Google tijdens studiereis Amerika

Twee Nederlandse docenten met Hogeschool West-Vlaanderen naar Stanford University, Apple, Facebook, Google en Intel.

Trefwoorden: #Adobe, #Apple, #Facebook, #Google, #hogeschool, #HP, #Intel, #studiereis, #zeeland

Lees verder

Techniek

( Foto: Google )

ENGINEERINGNET.NL - Docenten Mischa Beckers van de opleiding HBO-ICT en Jan-Willem Koole van Engineering, Design & Innovation reizen namens de Academie voor Technologie & Innovatie mee met de jaarlijkse excursie voor studenten en medewerkers van Hogeschool West-Vlaanderen.

De twee docenten van HZ University of Applied Sciences – de vroegere Hogeschool Zeeland - onderzoeken onder meer hoe Stanford University de samenwerking met de bedrijven in de regio heeft ingericht en ingebed in het onderwijs, een aspect waar deze universiteit om befaamd staat.

Verder bezoeken de deelnemers aan de reis internationale innovatieve bedrijven in San Francisco, het mekka voor ontwerpers. Het programma omvat een met zorg geselecteerde reeks bedrijfsbezoeken aan onder meer Adobe, Apple, HP, Facebook, Google, Intel. Deze bedrijfsbezoeken vormen een inspiratiebron voor de invulling van het HZ-onderwijs.

De deelname aan de reis is tot stand gekomen dankzij de contacten van docent Jan-Willem Koole met Hogeschool West-Vlaanderen.

Deze hogeschool organiseert jaarlijks een excursie naar de Verenigde Staten. De excursie is een onderdeel van Digital Design & Media en New Media & Communication Technology, twee keuzetrajecten van de bachelor Multimedia en Communicatietechnologie en van de opleidingen Industrieel Productontwerpen en Toegepaste Informatica.