Ann Wurman gestart als nieuwe directeur essenscia Vlaanderen

Ann Wurman volgt vandaag Frank Beckx op als nieuwe directeur van essenscia vlaanderen, de regionale afdeling van de Belgische sectorfederatie voor de chemie, kunststoffen en life sciences industrie.

Trefwoorden: #Ann Wurman, #essenscia

Lees verder

HR

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Ann Wurman (52) begon haar professionele loopbaan in 1992 bij ExxonMobil waar ze doorheen de jaren verschillende communicatie- en managementfuncties bekleedde, zowel in België, binnen de Benelux als op Europees niveau.

De voorbije drie jaar was ze op het regionale hoofdkantoor in Diegem aan de slag als EU Communications Manager Public & Government Affairs. In die strategische rol bouwde ze een ruim internationaal en sectoroverschrijdend netwerk uit binnen het Belgische en Europese besluitvormingsproces.

Zij zal als directeur van essenscia vlaanderen een team van experten aansturen en het aanspreekpunt zijn voor beleidsmakers en strategische partners op Vlaams niveau, zoals de havengemeenschappen, Railport Antwerp, innovatiecluster Catalisti en Vlaanderen Circulair.

Ze wordt ook voorzitster van de Raden van Bestuur van PlastIQ en ViTalent, de sectorale opleidingscentra voor kunststofverwerking en life sciences. Wurman kwam als beste kandidaat uit een selectieprocedure, woont in Antwerpen en behaalde een masterdiploma Toegepaste Economische Wetenschappen aan Universiteit Antwerpen.

Ann Wurman: ”We leven in een tijdperk van grote uitdagingen op het vlak van klimaat, energietransitie en de omschakeling naar een circulaire economie en duurzame samenleving. De sector van de chemie, kunststoffen en life sciences beschikt over de cruciale innovatiekracht om hiervoor oplossingen te bieden. Het aantrekken en opleiden van divers talent wordt de komende jaren één van de voornaamste prioriteiten.”