Taiwanese joint venture voor Solvay als antwoord op vraag naar halfgeleiders

Solvay en Shinkong richten in Taiwan een joint venture voor waterstofperoxide voor elektronische toepassingen op, Shinsol Advanced Chemicals genaamd. Ze willen een antwoord bieden op de sterk groeiende vraag naar halfgeleiders.

Trefwoorden: #halfgeleider, #joint venture, #Solvay

Lees verder

Techniek

( Foto: Solvay )

ENGINEERINGNET.BE - De joint venture zal zijn activiteiten starten in het eerste kwartaal van 2023 en zal zijn thuisbasis hebben in de buurt van het Southern Taiwan Science Park nabij Tainan.

De onderneming heeft de ambitie de groeiende sector van halfgeleiders in Taiwan te voorzien van de chemische component, die onmisbaar is voor de productie van geïntegreerde elektronische schakelingen. Bij aanvang zal de productiecapaciteit 30.000 ton per jaar bedragen.

Eric Wu, voorzitter van Shinkong Synthetic Fibers Corporation: "Deze joint venture zal waterstofperoxide voor elektronische toepassingen leveren die beantwoordt aan de hoogste internationale kwaliteitsnormen en tegelijkertijd de principes nastreeft van duurzaamheid en minimale impact op het milieu."

Afhankelijk van de goedkeuringen van de regelgevende instanties van Taiwan en andere landen, zou de transactie in de tweede helft van 2021 afgerond moeten zijn.