iMUGS demonstreert samenwerking tussen bemande en onbemande defensie-eenheden

Het consortium achter iMUGS onder coördinatie van Milrem Robotics, een project van 32,6 miljoen euro dat de ontwikkeling van een gestandaardiseerd Europees onbemand grondsysteem (UGS) als doel heeft, demonstreerde de resultaten van een eerste fase.

Trefwoorden: #defensie, #drone, #Milrem Robotics

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube-iMUGS )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens iMUGS (integrated Modular Unmanned Ground System) wordt een modulaire, cyberveilige en schaalbare architectuur voor hybride bemande-onbemande systemen ontwikkeld om een Europees ecosysteem te standaardiseren voor lucht- en grondplatforms, commando-, besturings- en communicatieapparatuur, sensoren, payloads en algoritmen.

De operationele uitdagingen op het menu: verbeterde interoperabiliteit, verhoogd situationeel bewustzijn en snellere besluitvorming.

Het systeem zal gebruik maken van een bestaand onbemand grondvoertuig (THeMIS van Milrem Robotics) en een specifieke lijst van payloads.

Het hoofddoel van het iMUGS-project is de integratie van robotsystemen met bestaande bemande technologie in de Europese strijdkrachten. Zo beschikken zij over een nieuwe troef om de capaciteiten van hun tegenstanders te overtreffen.

Tijdens de eerste demonstratie lieten de consortiumpartners zien hoe de THeMIS op het slagveld kan ingezet worden in combinatie met gewone pantserinfanterievoertuigen (APCs) en onbemande luchtvaartuigen.

De ingezette technologie omvatte meer bepaald de Boxer APC van Krauss-Maffei Wegmann (KMW) en een kabeldrone van Acecore Technologies. Ook een multirotordrone van Atlas Dynamics maakte deel uit van het scenario.