Softwarebedrijf Oqton overgenomen door 3D Systems

Oqton heeft een intelligent productiebesturingssysteem uitgebracht, aangepast aan flexibele productieomgevingen die gebruikmaken van een reeks geavanceerde productie- en automatiseringstechnologieën, inclusief oplossingen voor additieve productie (AP).

Trefwoorden: #3D Systems, #additive, #artificiële intelligentie, #Oqton, #productie

Lees verder

Techniek

( Foto: Oqton )

ENGINEERINGNET.BE - Hun cloud-gebaseerde oplossing maakt gebruik van het industriële internet der dingen (IIoT), kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning-technologieën om klanten op een nieuwe en krachtige manier toe te laten om hun digitale productieworkflows te automatiseren, hun activiteiten te schalen en hun concurrentiepositie te verbeteren.

Door deze tools samen met een flexibel platform te gebruiken, kunnen zelfs de moeilijkste productieworkflows worden ingevoerd, zoals die voor tandheelkunde, gezondheidszorg, biotechnologie, lucht- en ruimtevaart en de automobielsector.

Dr. Jeffrey Graves, voorzitter en CEO van 3D Systems: "Klanten in de industrie en gezondheidszorg versnellen de invoer van additieve productie in productieomgevingen. Ze merkten steeds vaker dat ze een platform voor productiesoftware nodig hadden waarmee ze gemakkelijk en intelligent niet alleen de printers zelf maar alle digitale productiesystemen en belangrijke bedrijfssoftware kunnen integreren om de volledige workflow te optimaliseren. Het productiebesturingssysteem (PBS) van Oqton voldoet aan deze behoefte van de markt door naadloos gebruik te maken van bedrijfsinformatie en -gegevens in de huidige ERP-, MES-, PLM- en CRM-systemen van de klant, evenals van het volledige assortiment productieactiviteiten en -software op de winkelvloer."

De beschikbaarheid van het PBS van Oqton legt de vinger op een dringende behoefte in de sector door het gebruik van 3D-drukken en andere geavanceerde productietechnologieën door klanten te optimaliseren. Het gaat onder meer om robotlassen, machinebewerkingen, afwerking en inspecties in volle productieomgevingen.

Om zo doeltreffend mogelijk aan deze behoefte te voldoen, blijft Oqton een onafhankelijke organisatie en oplossingenplatform binnen 3D Systems waarbij gegevensvertrouwelijkheid en veiligheidsprotocollen zullen worden verzekerd door een externe partij.

Deze transactie zal naar verwachting voltooid worden in het vierde kwartaal van 2021, na de vereiste goedkeuringen van de toezichthoudende instanties.