Jan De Nul erkend als veilige, duurzame onderneming

Voka Oost-Vlaanderen lauwerde Jan De Nul met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Daarnaast mocht het bedrijf ook de Safety Award 2021 van sectorfederatie IADC in ontvangst nemen.

Trefwoorden: #duurzaam, #Jan De Nul, #veilig, #VOKA

Lees verder

Techniek

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - Met zijn Voka Charter Duurzaam Ondernemen ondersteunt ondernemersnetwerk Voka Oost-Vlaanderen organisaties uit haar provincie bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelen.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG’s) vormen daarbij het kader. Voor het vierde jaar op rij mag Jan De Nul deze erkenning voor zijn duurzaamheidsplan in ontvangst nemen.

International Association of Dredging Companies (IADC) bekroond elk jaar één lidbedrijf en één sectorleverancier met haar IADC Safety Award: een erkenning van bijzondere prestaties op het vlak van veiligheid.

Zo wil IADC de industrie aansporen om te blijven zoeken naar operationele verbeteringen om de sector nóg veiliger te maken.

Dit jaar kwam Jan De Nul, net zoals 3 edities geleden, als winnaar uit de bus voor zijn inzending van de bolderopstap. De bolderopstap is het antwoord van bemanningsleden van werkboot DN46 om de veiligheid tijdens maritieme transfers te verhogen.

De opstap gebruikt bestaande afmeerbolders om een veilig platform te creëren. Deze eenvoudige en slimme oplossing is aanpasbaar aan verschillende situaties, is gemakkelijk in gebruik en vergt weinig onderhoud.

Christophe Leroy, Manager QHSSE bij Jan De Nul Group: “De komende maanden gaan we het ontwerp verder optimaliseren, zodat we dit kunnen uitrollen op onze vloot van werkboten en eventueel op andere type schepen.”

Met het bedrijfsprogramma Code Zero bewandelt Jan De Nul de weg van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De ambities zijn daarbij duidelijk: Jan De Nul vermindert actief zijn ecologische voetafdruk, zet in op een veilige werkomgeving, tolereert geen ethisch en sociale inbreuken en zoekt actief naar circulaire oplossingen en minder afvalstromen.