Drum Iris Technology maakt poederbehandeling eenvoudiger

Met het nieuwe De Dietrich Process Systems vat-losstation, uitgerust met de Drum Iris Technology (DIT) oplossing, is het hanteren en overgieten van poeders nog nooit zo eenvoudig en veilig geweest.

Trefwoorden: #chemie, #De Dietrich Process Systems, #farma

Lees verder

Productnieuws

( Foto: De Dietrich Process Systems )

ENGINEERINGNET.BE - Het laden, lossen en transfereren van poeders is een belangrijke handeling bij bedrijven in de farmaceutische en chemische industrie.

Bij deze activiteit is het noodzakelijk de blootstelling van de operators aan zeer actieve of toxische poeders te beperken en diezelfde poeders te beschermen tegen eventuele verontreinigingen.

Dankzij het nieuwe losstation voor vaten, uitgerust met de DIT-oplossing (Drum Iris Technology), biedt De Dietrich Process Systems een innovatieve oplossing die bestaat uit een interface met 2 elastomeer diaphragma-afsluiters. Het koppelingsprincipe is gebaseerd op het achtereenvolgens openen en sluiten van de diaphragma-afsluiters die het vat vasthouden en de operator in staat stellen het naar de glove box (flexibel of rigide) te verplaatsen.

In de glove box heeft men toegang tot de inhoud van het vat op een veilige en besloten manier. Naast het station is een stapelaar geïnstalleerd om de drum te heffen en manuele handelingen te beperken. De stapelaar verbetert de ergonomie van het werkstation; overmatige belasting van de operator wordt vermeden en het productietempo wordt geoptimaliseerd.

De modulariteit van het station wat betreft het aankoppelen van de vaten van onderaf of achteraan maakt het geschikt voor vele configuraties. De DIT-oplossing kan worden gebruikt in combinatie met onze Powder Pump of rechtstreeks worden geïnstalleerd op een reactor, filterdroger of andere apparatuur.

Het losstation is verkrijgbaar in verschillende varianten qua stofdichtheid voor uw API’s: met een glove box met enkele kamer (OEB 5) of dubbele kamer (OEB 6); voor een hoger containment-niveau en verkrijgbaar in roestvast staal (304 / 316) of hastelloy, met een flexibele glove box (OEB 4) in lage-dichtheid-polyethyleen of polyurethaan.

Alle varianten zijn ATEX-compatibel, en kunnen met cleaning-in-place-oplossingen uitgevoerd worden.

Klik hier voor meer informatie.