Tiende editie ‘Little Innovators’ maakt kinderen warm voor technologie en wetenschap

In samenwerking met de Techniek- en WetenschapsAcademie van Hogeschool UCLL maakten 30 kinderen van Siemens-medewerkers tussen de 8 en 12 jaar kennis met de boeiende wereld van STEAM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics).

Trefwoorden: #Siemens, #STEAM, #technologie, #wetenschap

Lees verder

Nieuws

( Foto: Siemens )

ENGINEERINGNET.BE - Deze tiende editie van ‘Little Innovators’ vond plaats in het kader van het Edison-project. Dit is een structureel STEAM-partnerschap in Vlaams-Brabant tussen KU Leuven, Hogeschool UCLL, Brightlab, stad Leuven en het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. Siemens is het eerste bedrijf dat met dit partnerschap een engagement aangaat.

Na eerder dit jaar een traject op afstand te hebben afgelegd door digitale workshops te combineren met hardware, werden nu zo’n 30 kinderen bij Siemens ’live‘ ondergedompeld in de technologische mogelijkheden van vandaag en morgen.

De ‘Little Innovators‘ leerden bijvoorbeeld uitdagingen oplossen in de stad van de toekomst aan de hand van zelfgeprogrammeerde robots. Ze maakten kennis met een verkeersregelinstallatie of verkeerslichten ‘met een eigen brein’. Het Concept Center 4 Industries (CC4I) werd voor de gelegenheid ingericht als een escape room.