Fraunhofer Purity Technology Awards 2021 uitgereikt

Elk jaar eert het Fraunhofer instituut innovaties met de REINER! onderscheiding. Carl Zeiss met de One-Scan-Technologie, igus met het e-skin flat energietoevoersysteem en blueglobe Clean Plus polyamide kabelwartels van Pflitch eindigden op het podium.

Trefwoorden: #cleanroom, #Fraunhofer, #igus

Lees verder

nieuws

( Foto: igus )

ENGINEERINGNET.BE - Zeer zuivere productie-omgevingen zorgen ervoor dat elektronica ook veilig werkt in het dagelijkse leven. Om er voor te zorgen dat fabrikanten in cleanrooms kunnen produceren, zijn er deeltjesvrije machine-elementen nodig.

Microchips, flatscreens, implantaten, actieve farmaceutische ingrediënten of micro- en nano-producten zou ondenkbaar zijn zonder een schone, zuivere of zeer zuivere productie-omgevingen.

Fabrikanten zijn constant op zoek naar machines en systemen die snel en veilig werken om te voldoen aan de groeiende vraag naar halfgeleiders. Eén van de grootste uitdagingen hier vormen de deeltjes die loskomen van de machine-elementen en de omgevingslucht verontreinigen.

Om innovaties op dat gebied op het voorplan te brengen, kondigt Fraunhofer IPA om het jaar de Fraunhofer Purity Technology prijs REINER! aan. Dit jaar waren de onderscheidingen voor de One-Scan-Technologie van Carl Zeiss IQS (eerste plaats), het e-skin flat energietoevoersysteem van igus (2de plaats) en de blueglobe Clean Plus polyamide kabelwartels van Pflitch (3de plaats).

Op de foto boven: het e-skin flat energietoevoersysteem.